Sunday, June 03, 2007

Begin van de zomer en diverse grillsessies





In Nederland is het al tijden zomer natuurlijk, maar in Noorwegen begint de zomer meestal pas op 17 mei of later. Nu het eindelijk boven de 20 graden is en ik net de foto's die ik de afgelopen maand met mijn mobieltje genomen heb op de pc heb gezet kijk ik met verbazing terug hoe snel de zomer is gekomen. Hieronder 17 mei (Noorwegens nationale feestdag), toen het nog 4 graden was met regen en natte sneeuw, en Øyvind in Vestfold-klederdracht.






En een groepje dames:



Op 18 mei besloot Kristian dat het nu tijd was geworden voor een grillsessie in de Bymarka. Hieronder Kristian in de weer met broodjes en worst terwijl Frank net zijn muts heeft opgezet - met een graad of 6 en regen is het misschien nog wat vroeg om gezellig te gaan zitten barbecuen...



Op 20 mei was de volgende 'tur' (wandeltocht) alweer aangebroken naar Gråkallen (ongeveer het hoogste punt in de Bymarka). Bovenop die berg bevindt zich een militair radarstation waar fotograferen ten strengste verboden is (zie foto). We vonden het eerste eitje van het jaar, Rolf knutselde een kampvuur in elkaar en weer hebben we van die overheerlijke (...) Noorse worstjes genoten.
















Allemaal nog behoorlijk vroeg in het voorjaar, gevoelsmatig. Maar plotseling kregen de bomen bladeren en bloeiden de bosanemoontjes (hvitveis), en niet lang daarna speelde we 's avonds weer voor het eerst buiten volleyball. Hieronder de grillsessie van gisteravond met de volleyballers. Op de foto was het inmiddels 23.00 en nog helemaal licht. Na de BBQ hebben we nog nageborreld en tot 1 uur 's nachts op een balkon gezeten - en nog altijd was het licht. Op weg naar huis fietsten we bijna een heuse das ondersteboven, midden in de stad. Dassen vinden ze hier trouwens maar irritante beesten...



De komende 6 weken zal de zon nauwelijks ondergaan en gaan we de lange donkere winter even grondig inhalen... heerlijk.

1 comment:

Anonymous said...

Hoi Jasper en Stefan,

Gelukkig kunnen jullie nu lekker genieten van het wel zeer warme weer in Trondheim. Ook onze weerman Erwin Krol is helemaal enthousiast, want het voor beste weer met 26-28 graden moet je in Noorwegen en Zweden zijn!

Zo te zien en te lezen hebben jullie al veel toffe Noorse vrienden en genieten jullie bijna elke dag weer ;-)

Wisten jullie al dat we komend seizoen niet meer bij Hup over het Netje spelen en dat de overige leden zinnen op een doorstart van de club? Ze zijn van plan om Hup op te heffen. Misschien moeten we maar Rabalder Wageningen heten ;-)

Veel liefs, xxx
Aldrin en Erik