Saturday, January 17, 2009

Gildeskål


Gildeskål is een kleine gemeente iets ten zuiden van Bodø, en ze gaan ook daar aan de vastgoedbelasting, dus afgelopen week zetten mijn baas en ik onze verkoop-pet op en reisden naar Gildeskål. Bodø airport ligt midden in het stadje Bodø, zodat de hele stad kan meegenieten van het vliegverkeer. Vanaf Bodø is het nog anderhalf uur rijden naar het zuiden, over een stuk van de weg die we ook reden op onze zomervakantie in 2007.

Dwars door een sneeuwbui, door de nog donkere ochtenduren, en vanuit onze kittige 4-wheel drive met spijkerbanden moet ik zeggen dat het er allemaal wat anders uitzag dan vanuit de camper bij zomerse temperaturen - maar het was niet minder fascinerend.

In de hoofdstad van Gildeskål (Inndyr) wonen ongeveer 500 mensen, en het dichtstbijzijnde hotel is op 40 minuten rijden verder zuidwaarts. De oplossing in zulke kleine dorpjes is om rondreizenden zoals dokters en verkopers onder te brengen in een woonhuis. Tijdens de lunchpauzes heb ik af en toe snel een fotootje genomen, het is maar kort licht en de dagen waren lang, dus het fotomateriaal is een beetje beperkt deze keer. Volgende week gaat de reis naar de andere kant van Noorwegen - ten zuiden van Haugesund.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.