Thursday, March 23, 2006

Wekelijks feuilleton (deel 1)

De eerste aflevering van een nieuw feuilleton. We schrijven gewoon wat leuke dingen op die we meemaken... krijg er wel een beetje een Mijn Dagboek-gevoel van maar ach, het lijkt me toch wel handig zo.

Afgelopen zondagavond ging de auto van onze bezoekers kapot op reis naar ons toe. Daardoor zijn we zelf maar met medeneming van het avondeten in de auto gestapt op weg naar Pål, Heidy en hun kindertjes Vegard, Unna en Tuna. Het was een gezellige toestand met die koters... we zijn dat natuurlijk niet zo gewend maar ons Noors zit leuk op hetzelfde niveau als dat van Vegard (3 1/2 jaar). Dus we konden leuk praten over kleuren en zo, en dat het lekker eten was. Halverwege de avond kwamen er twee hertjes door de tuin heen lopen, die komen elke avond even gedag zeggen. De natuur is hier veel dichterbij dan in Nederland. Vanuit de woonkamer keken we uit over de vele lichtjes van Trondheim beneden in het dal, en de donkere fjord in de verte... een fijne avond alsnog.

Gisteren (woensdag) weer gebadmintond bij Trondhjemsk Badminton Klub. Ze willen de beste club van Noorwegen worden maar ik vind ze nu al kei-goed, ik word door de meeste mensen vlot van de baan geveegd dus heb de komende jaren veel te leren. Voor de deskundigen: ze spelen hier met veren shuttles... dan weet je het wel.

Stefan gaat aanstaande woensdag aanmonsteren als leerling op een zeilboot, dus dat belooft ook weer een interessante nieuwe bezigheid te worden. Wel een beetje koud wellicht. Afgelopen nacht was het in Røros, in de bergen naar het zuiden toe, -33. Op het water zal het dus ook niet zo heel warm zijn.

No comments: