Sunday, October 15, 2006

Forelhogna


Dankzij het ongelooflijk lang aanhoudende warme weer kunnen we vandaag, op 14 oktober, nog genieten van een heerlijke wandeling naar de hoogste top in een nationaal park op 2.5 uur rijden van Trondheim. Dit keer met Rune, die de reistijd wist in te korten tot een kleine 2 uur, inclusief een kopje koffie bij paps en mams die zo ongeveer in het nationaal park wonen.

Doordat we de wandeling begonnen op ongever 700 m waren we na een half uurtje al boven de boomgrens. Met alleen wind, mos en steen om ons heen en in een oorverdovende stilte dringt het hooggebergtegevoel dan al snel tot ons door. Na een pittige wandeling komen we aan op de top van de Forelhogna op 1300 m. Daar hebben we een prachtig uitzicht over een woest landschap dat is ingekleurd met verschillende tinten groen, grijs, geel en blauw - korstmossen, her en der een meertje, en rotsen.



Uiteraard zien we de hele wandeling niemand totdat we op de top aankomen - daar treffen we deze keer een groep kids met een paar ouders die blijkbaar zonder brokken ook over de rotsen naar boven zijn geklauterd. Jong geleerd is oud gedaan, en het is weer eens wat anders dan Nintendo-en... Bovenop de top waait het hard en merken we dat de winter niet ver weg meer is...


Zodra we de boomgrens weer hebben bereikt vullen we nog even de paddestoelenvoorraad aan, en bezoeken later nog een top-secret paddestoelenwalhalla waar we vooral stekelzwammen vinden. Fantastisch om nog even zo te kunnen genieten van de herfst... laat de winter nu maar komen.

No comments: