Sunday, January 21, 2007

Pantoffelhelden

Eerst maar even een weer-update: het is de laatste tijd overdag een paar graden onder nul, 's nachts tot -10 ongeveer, en de hele stad is nu eindelijk weer een ijspaleis geworden zoals het hoort te zijn van december tot maart... Tot nu toe ben ik 1 keer spectaculair onderuit gegaan, dat zal wel niet de laatste keer zijn. Nu het eindelijk wat kouder is geworden en ook omdat we nog steeds geen onderburen hebben en evenmin isolatie op zolder, begint het nu toch af en toe frisjes te worden in huis, vooral op de vloer.

Dat is vooral sneu omdat het in Noorwegen gewoonte is om altijd de schoenen uit te trekken, in huis en zelfs op het werk. Om het koude-voeten fenomeen te ondervangen zijn er meerdere oplossingen:


  1. binnenschoenen mee in de tas: speciaal populair bij dames. Met deze oplossing is het mogelijk om toch nog elegant voor de dag te komen

  2. zelf dikke sokken meenemen (type geitewol); duidelijk minder charmant maar in ieder geval heel effectief

  3. gastheer/vrouw biedt pantoffels aan. Dat is een mooi compromis, en het is vooral natuurlijk een heel gezellig gebaar.


Na een paar keer verrast te zijn door plan 1 en 2 hebben we nu besloten plan 3 mogelijk te maken door een paar setjes pantoffels in te slaan.

1 comment:

Anonymous said...

De pantoffels hebben een erg leuke kleur. Wat staat er precies op, winnie the Poeh??

Groetjes Judith