Tuesday, January 30, 2007

Meer sneeuwpret

Het sneeuwt nu al een paar weken ongeveer elke dag , en zo langzamerhand raakt er her en der wat ontregeld. Elke dag rijden 90 sneeuwschuivers door de stad en toch krijgen ze de sneeuw nauwelijks weg. Op een gegeven moment wordt het natuurlijk ook gewoon lastig om bv 300 m3 sneeuw kwijt te raken. Wij denken altijd spontaan aan de rivier maar dat schijnt niet echt een optie te zijn. Meestal wordt de zaak gewoon op steeds hogere hopen geschoven. Verder wordt er eigenlijk alleen gestrooid met kleine steentjes om de voetpaden begaanbaar te houden. In het voorjaar worden die steentjes dan weer doodleuk bij elkaar geveegd voor volgend jaar. Zout en zand wordt hier alleen gebruikt voor de snelwegen en hoofdwegen door de stad.



Afgelopen weekend dachten we even leuk per bus op bezoek te gaan bij de nationale kampioenschappen handbal in Byåsen (de heuvel ten westen van de stad). Helaas bleken alle bussen van lijn 5 naar Byåsen gestrand op een spekglad gepolijste weg de heuvel op, waardoor iedereen te voet verder moest en de bussen achteruit de heuvel afgleden - ondanks de winterbanden.



Toppunt van sneeuwpret was wel toen ik vandaag thuiskwam en alle sneeuw die op het dak had gelegen aantrof op het balkon. Dat was letterlijk tot aan de rand gevuld met sneeuw, en aangezien ik er niet helemaal zeker van ben dat ons balkonnetje 5? kuub sneeuw prettig vind ben ik maar gaan klussen met de sneeuwschuiver. Na een klein uurtje was de boel weer op orde. Sneeuwschuiven op klompen: integratie voltooid.



Oja... had ik al gezegd dat alles er wel opeens heel sfeervol uit ziet? Hier is een dwarsstraatje op 'onze' straat - hier begint een van de villawijken van de stad.






1 comment:

Erik said...

Tjee, wat een sneeuw hebben jullie daar. Gaat het dagelijks leven nu ook een beetje langzaam voorbij, want je kunt immers niet even snel reizen. of valt dat mee? Ik heb even naar de meerdaagse verwachting gekeken: -10 tot -13 overdag en 's nachts tot -17. Kunnen jullie wellicht een Elfstedentocht gaan organiseren! ;-) Vanuit Nijmegen alles goed verder! xxx Aldrin en Erik