Friday, December 29, 2006

Kerst met Willem en Edwin; Røros


Een witte Kerst is het helaas niet geworden voor Willem (l) en Edwin (r), maar toch hebben we een leuke week gehad samen. Uiteraard met lekker ongewoon eten, een kerstdienst in de Nidaroskathedraal, een feest en bezichtiging van de stad en de Bymarka.


Nu de zon zo laag staat is het licht in het bos al gauw heel sfeervol. Dat zelfde licht hadden we ook in Røros, een oud kopermijnstadje in de bergen. Røros is na Trondheim de grootste stad van de provincie Sør-Trøndelag, het heeft ongeveer 10.000 inwoners. Het staat vol met mooie houten huisjes en is Unesco-erfgoed.





Door de warmte is de dagtemperatuur in Røros niet -10 met een meter sneeuw zoals normaal, maar rond het nulpunt, waardoor de hele stad bedekt is met een laag ijs. Heel handig. Edwin doet even een demonstratie.
















Wat hebben we nog meer gedaan... oja! Dé aktiviteit bij uitstek voor een winderige decemberdag: vissen in de fjord. Hier hebben we zojuist een enorme klont wier gehaakt. Dat was de grootste vangst van de dag. Volgende keer weer in de zomer, al is het nu het beste kabeljauwseizoen...

No comments: