Monday, April 09, 2007

Witte Pasen op Hitra

Deze winter wilde het met de witte Kerst niet zo best lukken, maar een witte Pasen is het in ieder geval geworden. Vlak voor Pasen viel er een flink pak sneeuw waardoor onze voorjaarsvreugde weer even in de ijskast kon. Net zoals vorig jaar hebben we de Noorse Paasgekte aangegrepen om er even een lang weekend tussenuit te gaan. Dit jaar is het Hitra geworden, Noorwegens op een na grootste eiland.

Op Hitra wonen 4000 mensen, wat voldoende is om aan het vasteland te worden verbonden met een 5 km lang en 250 m onder de zeebodem liggende tunnel. Het eilandje Frøya (nog eens 4000 inwoners) dat 'achter' Hitra ligt, is met een soortgelijke tunnel aan Hitra verbonden. Prijzig grapje, maar de Noorse overheid neemt de ontsluiting van de vele eilanden voor de kust behoorlijk serieus. Naast die 4000 inwoners op Hitra wonen er ook nog eens ontzettend veel herten: de grootste hertenpopulatie van Europa volgens de VVV. Door de vele jagers en natuurlijke selectie bewegen de beesten zich inmiddels vrijwel onzichtbaar over het eiland, wij hebben er maar 1 gezien.


Hieronder wat foto's genomen tijdens een wandeling of fietstocht. De laatste dag hebben we, zoals het hoort op Hitra, ook nog even de hengel ter hand genomen en een mooie kabeljauw mee naar huis genomen. Inmiddels beginnen we al bijna 'handig' te worden in het verwijderen van vinnen, vissekoppen en diverse ingewanden...





No comments: