Monday, January 07, 2008

Jon Østeng Hov

Jon Østeng Hov, natuurfotograaf/schrijver, is mijn weekendheld. Elke zaterdag schrijft hij een stukje van 1 pagina in de weekendbijlage van onze krant en dat is elke week weer prachtig om te lezen bij het ontbijt. Jon Østeng is inmiddels een oude wijze man met een witte baard die zijn leven lang de mooiste dingen in de Noorse natuur heeft gefotografeerd en beschreven. Hij is er dus inmiddels best goed in geworden.




Natuurlijk heeft JØ beren, zalm en uilen gefotografeerd, maar ook echt zeldzame beesten als het nest bergvosjes hierboven heeft hij vastgelegd. Daarnaast heeft hij een ontzettend goed oog voor alledaagse dingen die wij zó voorbij lopen - of het nou de laatste zomerbessen zijn die net bedolven werden onder een laagje sneeuw, een hert dat in de verte mistwolkjes staat uit te blazen bovenop een heuvel, of hoe het licht op een veldje zonnedauw valt.




Op 23 januari wordt JØ 71 - ik hoop dat hij het nog lang weet te redden zonder looprekje zodat hij nog heel wat juweeltjes bij het ontbijt kan produceren.

2 comments:

Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Stefan og Jasper said...

Crescenet is weer zo'n jolige spammer...