Saturday, May 13, 2006

Wekelijks feuilleton (5)

Onze eerste week met gasten nadert zijn einde alweer - morgen brengen we ze naar het vliegveld - Værnes heet dat. Stefan is op dit moment in de regen (en af en toe een zonnestraal) gezellig met zijn collega's aan het mountainbiken, ik ga straks met Lynn een rondje lopen door de stad, en een kopje koffie drinken met Vasile - de trombonestudent. Gisteren op het eind van de middag hebben we een concertje bijgewoond van hem. Best een aparte combinatie, trombone en piano, maar wel leuk om zo'n kleinschalig concertje een keer te zien.

Zondagochtend gaan we als echte toeristen een guided tour doen door Trondheim. Kunnen we meteen even kijken of we ook andere mensen daar heen kunnen sturen. Bijzonder om je als toerist te gedragen in je 'eigen' stad, maar zo leren we nog eens wat over de stad.

En verder... volgende week is het 17 mei, dat is de dag waarop Noorwegen een grondwet kreeg, en de grootste nationale feestdag van het jaar. Iedereen gaat in klederdracht of in pak een hele dag blij zijn, wij dus ook. Te beginnen 's ochtends om 11 uur, brunch bij Per Roger en Einar. En daarna waarschijnlijk naar het stadsplein (Torvet) om te kijken naar de optochten. Vandaag overigens geleerd dat het rare hoge standbeeld op dit plein deel uitmaakt van het grootste zonneuurwerk ter wereld - op het plein staan de uren van de dag in de grond gemarkeerd. Zo, dat was een stukje non-informatie op de zaterdagochtend - en nu de stad in.

No comments: