Sunday, May 21, 2006

Wekelijks feuilleton (6)

Vandaag hebben we een mooie wandeling gemaakt in de buurt van Skogly. We hebben weer wat 'spennende naturopplevelser' meegemaakt, waaronder deze prachtige eekhoorn. Het arme beestje was nogal gestressed toen wij opeens langsliepen en we hadden dus alle tijd om een close-up te nemen.


En verder blijven we ons verbazen over het bloementapijt, niet alleen de witte anemoontjes maar ook allerlei andere bloemen versieren de bosbodem:


Misschien is er een Wageninger :-) die me kan helpen met de namen van de twee linker plaatjes, ik ben benieuwd wat het voor bloempjes zijn.

Voor degenen die al vergeten zijn hoe we er ook alweer uitzagen hebben we ook nog twee redelijk geslaagde foto's in de aanbieding.

Deze week stond in de krant een verhaaltjes over het afschieten van 'jerver', veelvraten. Die kenden we alleen uit de dierentuin, maar samen met de bruine beer, wolf, lynx, bever, eland en otter wonen al deze beesten in de nabije omgeving van Trondheim. Trøndelag heeft nog een van de meest onaangetaste hooglandfauna's van Europa, schijnt. Sommige beesten komen zo veel voor, of komen zo dicht in de buurt van dorpen, dat ze problemen veroorzaken, dus mag er af en toe op worden gejaagd. We hopen in de komende jaren niet alleen eekhoorns maar ook de andere beesten allemaal eens in het echt te zien...

No comments: