Thursday, July 27, 2006

Bezoek Judith en Marije

Onze volgende bezoekers zijn er: Stefans zussen Judith en Marije. Marije blijft voor een weekend, Judith 2 weken. De timing had niet beter gekund want de Olavsfestdagene zijn in volle gang. Dat betekent een dikke week met ongeveer 300 optredens met muziek, theater etcera - heel cultureel allemaal. Maar eerst heeft familie De Graaf vrijdag rondgetoerd in de omgeving van Trondheim terwijl ondergetekende een redelijk gestresst weekje (de 1e) op kantoor afsloot - verschil moet er zijn.

Marije en Stefan op het topje van de Geitfjellet (oja, de dames hebben prachtig weer meegenomen - bedankt daarvoor).



Het is zulk mooi weer dat er zelfs gezwommen kon worden - voor het eerst dit jaar.











Op zaterdag hebben we de stad bekeken. Hier Marije op een van de meest toeristische plekken van de stad. Volgende keer houden wij je tas even vast Marije :-) nu lijkt het net alsof je bezig was met de boodschappen.


Uiteraard inclusief een wandeling door Bakklandet, met dit keer een dappere dodo die de fietslift wel even wilde demonstreren. Het komt erop neer dat je je rechtervoet op het liftje zet en dan probeert om niet om te vallen terwijl je naar boven wordt geduwd. In de winter is het nog interessanter denk ik.


Tegen het einde van de middag hebben we gebarbecued op het kiezelstrand bij Trolla. We begrijpen nu waarom ooit iemand het concept 'zandstrand' heeft geintroduceerd, we hebben nog overal blauwe plekken.

Ter afsluiting van een geslaagde dag (en al bijna van Marijes bezoek) hebben we een concert van Jamie Cullum bijgewoond. 2 uur en een kwartier jazz was wat mij betreft net iets te veel van het goede, maar het heerlijke weer en het uitzicht op de kathedraal maakten een hoop goed. Hier is de held van de avond.

Zondag was het alweer tijd om Marije naar het vliegveld te brengen, waarna we met Judith aan het werk zijn gegaan om de eerste lading cloudberries (zie vorige post) binnen te halen. En dat is prima gelukt, na een paar warme dagen waren de eerste 'molter' rijp voor de pluk. Vanavond even wat jam brouwen en dan mag Judith morgen beginnen aan haar vrije kuur terwijl Stefan en ik weer aan het werk gaan na een geslaagd weekend. Dag Marije - tot de volgende keer! En Judith, veel plezier hier de komende 2 weken.

No comments: