Thursday, July 06, 2006

Bezoek Wijbrand en Janny

Officieel bezoek nummer twee: Wijbrand en Janny - Stefans ouders. Zoals eerder vermeld kwamen ze na een epische reis per caravan dwars door half Scandinavië eindelijk aan in Trondheim, de vroegere Vikinghoofdstad. Dat uiteindelijk de camping akelig dicht in de buurt van de spoorlijn lag deerde hen nauwelijks, na enkele dagen werden afwijkingen van de personen- en goederendienstregeling al direkt opgemerkt.

Na wat uitgerust te zijn van de lange reis hebben Stefans ouders een aardige indruk opgedaan van Trondheim en omgeving - kathedraal, aartsbisschoppelijk 'paleis', het zomerverblijf van de koninklijke familie (Stiftsgården), het openluchtmuseum Sverresborg - en ook wandel- en fietsroutes op Fosen en in de Bymarka.


Die laatste expeditie was het meest vermeldenswaard wat mij betreft. We zijn met vier fietsen en de tram naar Lian getoerd, wat aan de zuidrand van de Bymarka ligt op 250 m boven de stad. Vervolgens zijn we fijn met piepende remmen door een wolk van muggen en vliegen naar beneden gestuifd. Jammer van de beestjes natuurlijk maar verder was het een leuke route en je kunt meteen leuk de werking van je remblokjes checken.

Tussen de bedrijven door heeft Wijbrand ijverig geprobeerd een visje te verschalken maar dat is helaas niet al te best gelukt. Bij het volgende bezoek moeten we dat maar wat doortastender aanpakken... Wijbrand en Janny, ook jullie hartelijk bedankt voor jullie bezoek en het vervoeren van zoveel kado's; we hopen dat jullie het leuk gevonden hebben en zien jullie graag nog eens terug.

No comments: